תעודת עיוור

אנו מסייעים לקבלת תעודת עוור - צוות המומחים שלנו ברפואת העיניים בודק בדיקות יסודיות ומקיפות הכוללות אבחון ופענוח של בדיקת שדה ראייה ממוחשבת ובדיקות עיניים נוספות . ניתן לקבל תעודת עיוור בהתאם למצב הראיה : עיוורון מוחלט - היעדר ראייה מוחלט, שדה ראייה מצוצמם באופן כזה שאינו מאפשר ראיה (זווית ראיה מרבית שאינה עולה על 20 מעלות) ובעיה בחדות הראייה (חדות ראיה מרבית 3/60 בעין הבריאה ביותר) וכל הללו גם עם שימוש במשקפיים.

תעודה הקלה

אנו מסייעים לקבלת תעודת עיוור - צוות המומחים שלנו ברפואת העיניים בודק בדיקות יסודיות ומקיפות, הכוללות אבחון ופענוח של בדיקת שדה ראייה ממוחשבת ובדיקות עיניים נוספות. ניתן לקבל תעודת עיוור בהתאם למצב הראיה : עיוורון מוחלט - היעדר ראייה מוחלט, שדה ראייה מצומצם באופן כזה שאינו מאפשר ראיה, (זווית ראיה מרבית שאינה עולה על 20 מעלות) ובעיה בחדות הראייה (חדות ראיה מרבית 3/60 בעין הבריאה ביותר) וכל הללו גם עם שימוש במשקפיים. בישראל חיים כיום בין כ-25,000 אנשים המוגדרים כלקויי ראייה או עיוורים, כאשר כשני שליש מהם מעל גיל 65. מרביתם זכאים לקבלת תעודת עיוור אשר תקנה להם ולמשפחתם הרבה מאוד זכויות אשר יקלו באופן משמעותי על חייהם והתנהלותם בסביבתם. ניתן לקבל תעודת עיוור באמצעות הליך פשוט יחסית, אשר נועד לבדוק את זכאותו של המבקש.

סטנדרטים בינלאומיים

חוק מתן תעודת עיוור חוקק עוד במסגרת חוק שירותי הסעד בשנת 1958 וכדי לקבלו צריך לעמוד בהגדרת העיוורון המקובלת בישראל ובמערב אירופה. הגדרת עיוורון קובעת היא שעיוורון הוא מצב של היעדר ראייה, אך ההגדרה הרחבה יותר כוללת גם אדם הסובל מלקויות חמורות בשדה הראייה או בחדות הראייה. ב-1954, כאשר ישראל קיבלה את המלצות וועדת האו"ם, היא הגדירה עיוורון כהעדר ראייה מוחלט, חדות ראייה, בעין הטובה יותר, לאחר תיקון, אינו עולה על 3/60 ושדה ראייה, בעין הטובה יותר, לאחר תיקון, אינו עולה על 20 מעלות. אדם העונה על אחד מהקריטריונים הנ"ל מוגדר כעיוור וזכאי לקבלת תעודת עיוור מהמדינה. תעודת עיוור מקנה שירותי שיקום, הטבות ופטורים שונים הניתנים על ידי הממשלה, הרשויות המקומיות, חברות ציבוריות וארגונים שונים כדי להקל על הסובל מלקות. חשוב להבדיל כי מי שהוכר כנכה צה"ל בעקבות לקות ראויה מקבל זכויותיו על ידי משרד הביטחון בעוד מי שהוכר כנפגע פעולות איבה או כנפגע תאונות עבודה בגין לקות ראייה מקבל את זכויות מהמוסד לביטוח לאומי.

עזרה מבורכת

הזכאות לקבלת תעודת עיוור מתקבלת לאחר ביקור אצל רופא עיניים בקהילה וכן אצל רופא האימון של משרד העבודה, הרווחה והשירותים הציבוריים. לאחר הגשת הבקשה והביקורים אצל הרופאים, תינתן תשובה חיובית או שלילית לגבי מתן התעודה. ניתן כמובן לערער ואף לבצע בדיקה חוזרת במקרה של תשובה שלילית. חלק מאנשים המקבלים תעודת עיוור זכאים לגמלאות שונות, הנחות במקומות ציבוריים, עזרה פיזית ופיננסית ושלל הטבות שנועדו כדי להקל על העיוורים במאבק היום יומי מול פעולות שנחשבות לבסיסיות עבור רובנו. חלק מהעיוורים מקבלים כלבי נחייה ושלל אמצעים שונים אשר נועדו לשפר את חייהם גם בביתם וגם באזורים ציבוריים.